excel tečaj

Učinkovita obdelava podatkov je na mnogih delovnih mestih ključnega pomena za uspeh, pa tudi nasploh je to zaželena veščina, ki se izkaže za dobrodošlo tudi v mnogih drugih okoljih. Pri tem si seveda pomagamo s sodobno tehnologijo, ki je za obdelavo podatkov kot nalašč – na voljo so nekatera precej enostavna, pa tudi zelo napredna orodja, ki omogočajo učinkovito delo z velikimi in podrobnimi podatkovnimi zbirkami.

Microsoft Excel

Običajni uporabniki se bodo z obdelavo podatkov verjetno srečali v okolju Microsoftovega pisarniškega paketa Office, predvsem pri uporabi programa Excel. Ta omogoča učinkovito delo s preglednicami, a v resnici skriva še bistveno bolj napredne funkcionalnosti. Enostaven uporabniški vmesnik in izjemna učinkovitost pri osnovnih opravilih zavajata, saj se Excel uporablja tudi za zelo zahtevno obdelavo večjih podatkovnih zbirk. To je povsem jasno, če obiščemo kak nadaljevalni Excel tečaj – gre za izjemno kompleksne postopke, ki pa omogočajo presenetljivo učinkovitost pri delu. Excel tečaj na tem nivoju odkriva širok potencial zmogljivosti, ki jo ta program ponuja. Seveda pa se za učinkovito delo s podatki ni treba poglabljati v napredne funkcionalnosti, za mnoge delovne zahteve bo povsem dovolj že začetni Excel tečaj ali celo veščine, ki jih pridobimo sami pri vsakdanji uporabi programa.

Podatkovne baze

Upravljanje naprednejših podatkovnih baz je nekoliko bolj abstraktno. Uporabljajo se programski jeziki, ki so zelo učinkoviti in omogočajo vsestransko uporabo zbranih podatkov. Predvsem SQL ponuja veliko možnosti, saj se dobro povezuje tako s spletnimi kot namiznimi aplikacijami. Večje podatkovne zbirke so pogosto zbrane prav v SQL bazi, ki jo lahko obdelujemo z učinkovitim programskim jezikom. SQL omogoča zelo napredno obdelavo podatkov, predvsem pa uporabo baze v programih in aplikacijah, ki nudijo še dodatne funkcionalnosti.

Za uporabo podatkovnih baz na spletu je bolj priljubljen MySQL, ki s sorodnimi funkcionalnostmi ustreza spletnim stranem, trgovinam in aplikacijam.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *