Pri profesionalni pogostitvi vsekakor pričakujemo vrhunsko izkušnjo, a tudi znatne stroške. Ni pa to nujno, saj lahko najdemo različne ponudbe, ki vključujejo izjemno kakovostno pogostitev, a s ceno vseeno navduši tudi tiste, ki ne nameravajo pretirano zapravljati. Takšne opcije ponuja tudi catering, ki je pogosto izjemno ugoden, še posebej pri večjem številu udeležencev dogodka.

Običajno se namreč oblikuje za catering cena na osebo, kar pomeni, da je število udeležencev do neke mere prilagodljivo, ponudba pa ostaja ista. Ker pa je cena odvisna še od mnogih drugih dejavnikov, ne samo od števila udeležencev, je možno pridobiti zelo dobre ponudbe, če smo pripravljeni svoj dogodek prilagoditi storitvam gostincev ali pa lahko njihove storitve prilagodimo svojemu dogodku. V večini primerov je za catering cena na osebo najbolj ugodna pri izbiri vnaprej pripravljenih menijev, še posebej to velja za kakšne osnovne menije, na primer sladke in slane prigrizke ali pa piknik meni. Če je na meniju le zbirka nekaterih klasičnih jedi, je možno pričakovati zelo ugodno ceno, kljub temu da gre za profesionalno pogostitev z izjemno kakovostno hrano. Dober catering bo vsekakor prinesel nekaj stroškov, a za to ceno bomo tudi nekaj dobili.

Poleg tega hrana ni vse, kar ponuja catering. Tudi druge storitve lahko izkoristimo, da dodamo piko na i nepozabnemu dogodku. Nabor storitev je različen, odvisno od izbranega ponudnika, a vsekakor lahko izkušnjo do potankosti prilagodimo lastnim potrebam. Najcenejša bo ponudba priprave in dostave hrane, pri tem gre namreč le za dostavo jedi, ki jih gostinec pripravi v lastnem obratu, medtem ko je možno včasih izbrati tudi pripravo hrane na končni lokaciji in tudi postrežbo. Poleg tega za catering cena na osebo običajno vključuje še izposojo opreme, lahko tudi dostavo, pospravljanje in na koncu odvoz kakšne dodatne opreme. O vsem tem se je treba dobro pozanimati, če želimo najti najbolj ugodno ponudbo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *