letna kuhinja na vrtu

Letna kuhinja na vrtu odpira cel svet novih možnosti pri preživljanju prostega časa v toplejšem delu leta. Hkrati pa zahteva tudi nekaj investicije, dela in pozornosti pri izdelavi – v takšni kuhinji bomo namreč uživali le, če bo dobro opremljena in z njo ne bomo imeli stalnih težav. Pametno je torej že v izhodišču opremljanju letne kuhinje posvetiti nekaj več pozornosti.

V osrčju letne kuhinje bo gotovo žar, ki je nepogrešljiv kos opreme takšne kuhinje. Omogoča pripravo vseh vrst hrane, posebej dobri pa so seveda rezultati pri pripravi klasičnih jedi za piknik. Pečeno meso in zelenjava, tudi krompir in še mnoge druge opcije imamo na voljo, če le v letno kuhinjo umestimo primeren žar. Ni sicer nujno, da se odločimo za takšno kuhališče, saj imamo na voljo tudi alternative. Ena možnost je recimo navaden štedilnik, ki je vsestranski in zelo enostaven za uporabo, lahko pa zadevo še poenostavimo in pocenimo z uporabo plinskega gorilnika. V vsakem primeru si zagotovimo možnost priprave hrane, a verjetno izkušnja ne bo tako dobra, kot bi jo lahko zagotovil žar.

Seveda pa moramo omeniti, da žar ni edini kos opreme, ki ga mora imeti letna kuhinja na vrtu. Lahko si sicer predstavljamo, da vso ostalo opremo, kot tudi živila, prinašamo iz notranjih prostorov, a to bi povsem izničilo izkušnjo pri pripravi hrane na prostem. Veliko bolj smiselno je, da letno kuhinjo opremimo s celotnim kompletom uporabne opreme. Ob kuhališču moramo imeti na voljo delovne površine za pripravo hrane, kuhinjsko korito za pomivanje posode in seveda vir vode, prav pride tudi prostor za shranjevanje pribora in opreme, zelo dobrodošel pa je še hladilnik za shranjevanje živil. Dobro opremljena letna kuhinja na vrtu ponuja prav vse, kar potrebujemo pri pripravi hrane za piknik, tako da se lahko povsem prepustimo čudoviti izkušnji in okusnim specialitetam.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *