Svetlobni trak

Ste ravnokar najeli skladišče, kjer boste ustanovili svoje novo podjetje, ampak imate težavo, ker je v notranjosti premalo svetlobe? V tem primeru je za vas idealna rešitev svetlobni trak, oziroma akrilni svetlobnik. Ta je po dolžini sestavljen iz več elementov, ki se med seboj podkrivajo ali nadkrivajo, lahko pa namestite tudi polikarbonatne svetlobnike, ki so po dolžini sestavljeni iz prekatnih polikarbonatnih plošč. Svetlobni trakovi se po dolžini lahko sestavljajo neomejeno, kakšen tip odpiranja bodo imeli, je odvisno od dogovora.

 

Svetlobne trakove vam lahko namestijo na vse vrste streh, od industrijskih do poslovno stanovanjskih objektov. Skratka tam, kjer si želite več delovne in dnevne svetlobe, boljše prezračevanje in uravnavanje temperature ter odvod dima in toplote. Pri montaži na streho, vam hkrati uredijo tudi izolacijo in morebitne krovsko kleparske obrobe, če jih potrebujete. Svetlobni trak najpogosteje namestijo v prozorni ali beli barvi, možne so pa tudi vse ostale barve.

 

Polikarbonat kritina je odličen nadomestek stekla, saj je odpornejša in trdnejša

 

Polikarbonat kritina je odličen nadomestek navadnemu steklu, saj je lažja in odpornejša, zato je primerna tako za notranje kot zunanje zastekljevanje. Polikarbonat je lahek in obenem zelo trden material, ki je odporen na vremenske vplive in ima UV zaščito. Če iščete kritino z odličnimi mehansko-fizikalnimi lastnostmi, ki ima visoko udarno trdnost, potem je polikarbonat kritina idealna za vaše potrebe. Ker polikarbonatne plošče lahko dobite ravne, valovite ali trapezne, prostor naredite še bolj zanimiv.

Polikarbonat kritina je dobavljiva v različnih debelinah, najpogosteje med 10 in 16 mm, zato jo lahko namestite na katerekoli površine, kjer si želite dovolj svetlobe, ob enem pa dovolj trdne zaščite. Strokovnjaki vam lahko namestijo prozorno, opalno ali rjavo kritino, pri tem bodo zagotovo potrebovali še določene profile in tesnila. Polikarbonat kritina je zanesljiva in varna, zato vam bo dolgo služila na terasah, nadstreških in vrtovih.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *