Ovijalka

Ovijanje palet z ovijalno stretch folijo je zaključna faza vsakega proizvodnega procesa. Z ovijanjem zaščitimo končne izdelke, ki so običajno v paketih zloženi na paleti. Na takšen način izdelke zaščitimo, da se med transportom ne poškodujejo. Ovijanje palet s stretch folijo lahko opravimo ročno, s pomočjo držala za ročno ovijanje palet. Kadar pa so paketi na paleti zloženi preveč visoko, takrat ročno ovijanje ne pride v poštev. V tem primeru je ovijalka za ovijanje palet najboljša rešitev.

Ovijalka nam bistveno olajša ovijanje palet vseh oblik. Delo z njo je zelo enostavno, prav tako pa ima številne različne možnosti nastavitve. Z ovijalko lahko ovijemo palete tudi do višine 2200 mm. Možna je nastavitev hitrosti ovijanja, kot tudi same napetosti stretch folije. Bolj kot je folija napeta, bolj bo celotna paleta stabilna za transport. Ovijalka ovije paleto zelo enakomerno, hitro in kakovostno, zato ni strahu, da bi se izdelki poškodovali.

Aparat za vakuumiranje je namenjen dolgotrajnemu shranjevanju živil

Aparat za vakuumiranje je postal sestavni del številnih gospodinjstev. Primeren je za vakuumsko shranjevanje vseh vrst živil, kot so na primer suhomesnati izdelki, zelenjava ali meso. Takšen način shranjevanja živil omogoča njihovo dolgotrajno svežino in preprečuje njihovo pokvarljivost. Živila, ki so shranjena na takšen način, ohranijo v sebi več hranil, kot pa živila, ki so shranjena v klasične vrečke za vlaganje.

Vsak aparat za vakuumiranje je opremljen s folijo za varjenje ali z vrečkami za vakuumiranje različnih dimenzij. Osnovni princip delovanja je, da aparata za vakuumiranje izsesa zrak iz vrečke, ter vrečko hkrati neprodušno zavari. Na trgu zasledimo različne aparate za vakuumiranje, ki so namenjeni različnim potrebam. Manjši aparati za vakuumiranje so namenjeni gospodinjski uporabi, medtem, ko so večji aparati za vakuumiranje namenjeni njihovi uporabi predvsem v živilski industriji. Ti aparati za vakuumiranje so tudi veliko bolj izpopolnjeni v svojem delovanju.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *