Odvetniki v Ljubljani

Ločitev je lahko povsem enostavna. To velja za sporazumno razvezo zakonske zveze, ki jo je mogoče opraviti brez vpletanja odvetnikov, saj ni posebnih pravnih postopkov. Pride pa ta možnost seveda v poštev le v primeru, da se zakonca strinjata z delitvijo premoženja in z dodelitvijo skrbništva, če imata mladoletne otroke. Če takšnega sporazuma ni, bo potrebna ločitev s tožbo, ki služi reševanju nesoglasij. Takšna ločitev je bistveno zahtevnejša, brez dobrega odvetnika pa skorajda ne bo šlo, sploh če bi radi dosegli kolikor toliko ugoden rezultat. Če pa imamo dobrega odvetnika, bo tudi v primeru nesoglasij ločitev razmeroma enostavno in hitro opravljena, brez posebnih stroškov in skrbi.

Treba bo torej najti pravega pravnega strokovnjaka. Največ možnosti ponujajo odvetniki v Ljubljani, kjer je koncentracija pač največja, a tudi drugje je moč najti dobre pravnike. Odvetniki v Ljubljani imajo še to prednost, da so pogosto specializirani prav za ločitve, kar je velika prednost, tako z vidika enostavnega vodenja postopka kot pridobivanja kar najboljših možnih rezultatov. Mnogi odvetniki v Ljubljani oglašujejo ravno te storitve, torej izvedbo ločitev s tožbo, njihove izkušnje pa so pri takšnih pravnih postopkih nepogrešljive.

Z dobrim odvetnikom bo ločitev neprimerno enostavnejša. Strokovnjaku namreč lahko naložimo praktično vsa opravila s tega področja, še posebej ugotavljanje in delitev skupnega premoženja, pri katerem gre le redko za ugotavljanje upravičenosti do določenih deležev, veliko bolj pa za odkrivanje in določanje virov skupnega premoženja. Tudi določanje skrbništva v primeru mladoletnih otrok je lahko sitna zadeva, čeprav ima v tem primeru ločitev s tožbo vseeno nekaj več vsebine kot pri premlevanju številk pri ugotavljanju in deljenju skupnega premoženja.

V vsakem primeru je priporočljivo postopek v kar največji možni meri prepustiti strokovnjakom. Na ta način bo skrbi bistveno manj, ločitev bo prej zaključena, pa tudi rezultat bo ugodnejši, morda celo za obe stranki.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *